Betraktelse 28: Dokusåpor

Dokusåpor är ett vidunderligt fenomen som mest går ut på att framställa individer som fullständiga idioter i riks-TV, genom att t.ex. tvinga dem göra massa konstiga saker. Det viktiga med en dokusåpa är att den mixar alla sorter och får folk att respektera varandra (yeah, riight...)

Huvudingrediensen i varje dokusåpa är en tjej med bröstimplantat och sönderblonderat hår. Detta beror på att tittarsiffrorna ökar så fort en felproportionerad brud med för små kläder dyker upp i tv-rutan. Dessa väljs självklart inte bara ut efter sitt utseende, de måste ha rätta bimboattityden också. Utan den blir det inga intriger, och värst av allt, inget sex.

Sex, en barntillverkande rutin i syfte att säkra mänskilghetens fortgång, är högts prioriterat i dokusåpor, inte bara för det skapar intriger utan för att det, likt den blonda bimbotjejen får tittarsiffrorna att praktiskt taget göra hål i taket. En ständigt ökande publik är alltid bättre än några tusen insöande fans som varje kväll sitter redo med popcornskål och läsk framför tv:n för att se sina favoritdokusåpakändisar göra bort sig.

Fansen till dessa program skaffar sig ofta en favorit. I skolor, på jobb, gator och torg, överallt diskuterar de vem som ska vinna, vem som är snyggast, vem som gjorde bort sig mest och vem som har haft sex med vem. De vet vem som går på vilken bantninbgskur och vem som har operarat brösten flest gånger. Dessa saker tillhör enligt dem allmänbildningen (och det är troligtvis ett ord ingen av dessa hjärndöda fjortisar till fans vet vad det betyder) och om du råkar visa att du faktiskt inte vet vem någon av alla dessa tusentals dokusåpakändisar är, är du helt körd i huvudet.

Dokusåpors liv är tittarsiffror, de med högst tittarsiffror får göra en ny säsong, de andra kastas ut. Det är en tuff branch och det är inte många som överlever länge. Ett exempel på en dokusåpa som övelevde länge är Expedition Robinson som höll på 97-05. Det gick ut på att ett antal människor fick bo på en öde ö och i lag tävla mot varandra. I dessa lag bildades det självklar sekter och detta gjorde att det flödade av intriger, oh, underbara dokusåpavärld!

Kommentarer
Postat av: Becka

Moahahah!! XD Bästa sättet att ta kål på några hjärnceller är väl att slå sig ner i tv-soffan och dumglo lite på någon dokusåpa :P

2007-03-04 @ 01:10:32
Postat av: Anna Jonsson

Märkligt...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback