Betraktelse 20: Gummistövlar

Betraktelse 20: GummistövlarSåhär i hösttider regnar det mycket, allt blir blött och det bildas vattenpölar lite här och där. För att hålla sig torr krävs miljontals olika skyddsutrustningar, bland alla dessa munderingar hittar vi gummistöveln!

Gummistöveln är en sko med högt skaft och den är gjord av gummi, därav namnet gummistövel. Den skyddar dina fötter mot vatten, i alla fall det vatten som ligger på marken. När det regnar finns det en risk att det regnar in i stöveln och din fot blir blöt. Detta betyder alltså att en stövel inte garanterar att dina fötter håller sig torra när regnet öser ner.

En annan nackdel med stövlar är att det lätt blir kallt om du inte har på dig sockar eller något liknande, du måste alltså köpa ett par stövlar som är lite för stora så du kan klämma ner lite extra strumpor i och se ut som en clown. Förstora skor ser altid skumt ut! Det är inget jag rekomanderar när det gäller vanliga skor, bara stövlar trots att det kan kännas som om dina skor är stora som ånglok.

Om du är lite påläst om detta med stövlar kanske du redan vet att det finns allvädersstövlar. Allvädersstövlar är fodrade och kräver därför inte några sockar, de går att använda i alla väder. Det är sällan dessa stövlar kommer i snygg design och det finns mest för barn. De för barn är självklart designade med fina mönster och bilder medans de för vuxna ofta är enfärgade och tråkiga.

De senaste åren har stövlarna blivit mer och mer accepterade i vardagslivet, de finns i mer moderiktiga former och säljs dyrt.