Betraktelse 23: Barbapapa

I dag tänkte jag presentera hela barbafamiljen, både vuxna och barn. Jag kan börja med att berätta att hela familjen kan förvandla sig till precis vad de vill!

Barbapapa är den stora rosa klumpen. Namnet Barbapapa är en omskrivning av barbe à papa som är franska för spunnet socker. Som vi alla ser är han lika rosa som sockervadd. Men låt inte hans rosa yttre skrämma dig, även om han ser ut som en gigantisk fjolltuss betyder det inte att han är det. Han har tillsammans med Barbamama sju barn. Det är inte dålig för en rosa kille.

Barbamama är svart och gift med Barbapapa. Hon tycker om att laga mat, speciellt pannkakor. Pannkakorna slänger hon upp i luften när hon ska vända på dem, med lika mycket stil som ett proffs! Hon är alltså Barbahuset Farmor (ni vet, Bamse...?).

Barbabok är smart och intellektuell. Hon tycker om att läsa och har svar på många frågor. Hon tävlar ofta med sin bror Barbastark om vem av dem som är ledaren. Hon har härlig humor! Vi skulle kunna jämföra Barabbok med Hermione, alltid redo att lära sig nya saker, så engagerad att det blir fånigt.

Barbafin är den som bryr sig mest om sitt utseende. Hon anser att hon är den vackraste av alla barbabarn och hon är rädd för spindlar och larver. Barbaskön tycker att hennes rädslor är fåniga. Om hon ser en spindel eller en larv svimmar hon. Hon är alltså barbafamiljens fjortis.

Barbaflink intresserar sig för vetenskap. Barbazoo håller alltid ett vakande öga över honom eftersom hans vetenskapliga experiment ofta går för långt och har ödesdigra konsekvenser. Han är husets tönt.

Barbalala sjunger och spelar flertalet instrument. Hon är en äkta estet! Hon är också intresserad av botani och liknande sakr och kommar bra överens med Barbazoo. Hon är en drömmare.

Barbaskön är ännu en estet. Han är den i huset som tecknar. Han är mycket hårig och borde överväga möjligheten att forma sig själv till en mindre hårig varelse, till exempel en pianotangent. Han är helskön! Min idol i barbahuset.

Barbastark är en riktig karlakarl som tycker om sport, träning och att vara ledare. Han har en korkad hund som han brukar leka detektiv tillsammans med.

Barbazoo är huset djurrättsaktivist! Han är säkert med i flera djurrättsföreningar och äter förmodligen inte kött. Ett riktigt vänsterpack!

Förlåt, jag orkar inte så mycket mer nu.

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej lilla gumman du skriver så roliga saker du.
Jag brukar vara inne och läsa vad du skriver och min man tycker att du skriver kuliga saker han oxå kram kunsinen

2006-11-14 @ 14:53:51
Postat av: pasta

varför står det skorpan där uppe?

Postat av: astrid

ahahahha

2006-11-15 @ 17:04:22
URL: http://monstersoppa.blogg.se
Postat av: Freja

Barbaskön

2006-11-26 @ 21:20:41
Postat av: Freja

Det skulle vara ett hjärta efter Barbaskön, men det försvann :(
Han är äg

2006-11-26 @ 21:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback