Betraktelse 6: Godis

Betraktelse 6: GodisSmågodis. Alla äter vi godis någon gång i livet. Vi smakar på sötman och inser att vi vill ha mer. Vad är det som gör det så gott? Det tänker jag ta reda på.

Det finns hur många sorters smågodis som helst, det är bara att ta för sig, blanda som du själv vill. Godiset skiftar i konsistens, smak, färg och form. Ingen sort är den andra lik. Alla har vi vår egen favorit, men varför fastnar så många i godisträsket? Vad är det som gör godis så speciellt?

Eftersom vi växer upp i en värld där godis är "onyttigt" och något vi bara får äta på lördagarna är det inte så konstigt. Vi drar oss till det förbjudna och godis är "småförbjudet". Självklart gör former och färger sitt också men mest är det nog vetskapen om att godis är dåligt och skamligt som får oss köpa detta syndens socker som är förklätt till färgglatt och barnsligt småplock som vi varsamt gömmer i en påse.

Detta småförbjudna godis är perfekt för de som inte riktigt vågar ta för sig av den förbjudna frukten i Edens lustgård. Vi lurar i oss att dessa söta smulor av fantasi ger oss tillfredställelse. Vi tror att vår hunger kan mättas och att vårt sinne kan få sig en uns av lycka, men är detta på riktigt?

Många godtrogna människor ser godis som något oskyldigt och sött, något som alla ska få ta del av. Det är just dessa människor som har störst potetial att hamna i detta söta träsk. Tänk nu efter, är du en god människa som njuter av godis och som aldrig går mot rött? Ta dig i akt, simpla människa! Du vet aldrig när det händer dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback